Hoe verloopt een ballonvaart?

Van start tot landing

Verzamelen:

We verzamelen met alle passagiers op de tijd en locatie die we hebben afgesproken, daar word je ontvangen door het team van Step In Balloons waar je kan inchecken bij de crew, je ontvangt een polsbandje, dit is tevens je instapbewijs. 
IMG 3511

Opbouwen:

Wanneer alle passagiers zijn ingecheckt zal de piloot een uitgebreide briefing geven over de Do's & Don'ts van de ballonvaart. Na de briefing begint het avontuur met het opbouwen van de ballon. Om je meteen mee te laten voeren in de belevenis, is het leuk om de crew en de piloot een handje te helpen.

Luchtballon vullen:

Als de luchtballon volledig aangekoppeld is kunnen we beginnen met het vullen van de ballon met koude lucht, dit gebeurd met een grote ventilator, als de ballon goed gevuld is zal de piloot beginnen met het verwarmen van de koude lucht door middel van de branders. Je zal zien dat de luchtballon langzaam omhoog komt en je kan op teken van de piloot instappen.
1A5c358d 50Ad 4Cd3 Ab45 A434c90cc2fd

Ballonvaren:

Wanneer de piloot de ballon "loskoppelt" van de volgauto stijgt de ballon geleidelijk en kan je gaan genieten van het prachtige uitzicht en de rust boven in de lucht. Een luchtballon laat zich meevoeren met de wind, daarom weten we nooit van te voren de afstand die de ballon aflegt, ook de landingslocatie is nog onbekend. (we kunnen dan ook geen garanties geven over afstanden). Tijdens de vlucht maken we een leuke selfie, je ontvangt deze nadien in je mailbox.
OO BGK OO BMJ

Landing:

Na gemiddeld een uur ballonvaren gaat de piloot op zoek naar een geschikte landingsplaats. Je kan plaats gaan nemen in de landingspositie die de piloot je verteld heeft. Eenmaal geland zullen we de ballon gezamenlijk inpakken.
IMG 2521

Bubbels:

Als alles ingepakt is, drinken we samen een glaasje bubbels of frisdrank, op het geslaagde avontuur.
C344D538 4D30 4775 8439 E00DE8B289F6

Vervoer terug naar de opstijg locatie:

We weten uit ervaring dat de uitzwaaiers het heel erg leuk vinden om achter de luchtballon aan te rijden om zo ook deel te zijn van het avontuur, je kan dan na de landing ook gelijk naar huis en hoeft niet eerst terug naar de opstijglocatie.