Heb je hoogtevrees in een luchtballon?

Hoogtevrees en ballonvaren gaan heus samen! 

Je hebt last van hoogtevrees maar je wil graag een ballonvaart maken? Je mag gerust zijn hier heb je geen last van in een luchtballon! Eens je met je voeten los bent van de grond heb je geen last meer van hoogtevrees. 
Sta je boven op een hoog gebouw, een toren of ladder dan sta je onrechtstreeks nog in contact met de aarde waardoor je last hebt van hoogtevrees.
Heb je last van hoogtevrees? Dan is dit geen reden om niet te kunnen genieten van een adembenemende ballonvaart!

241380233 1047581759386034 4432530602901972690 N

Hoe hoog vliegen we tijdens een ballonvaart?

De meest gestelde vraag tijdens onze ballonvaarten is wellicht: hoe hoog vliegt een luchtballon? 

We moeten ons houden aan de luchtvaartregelgeving. De minimale  hoogte die we aan moeten houden tijdens onze ballonvaarten is 150 meter, boven steden moeten we dan weer minimaal 300 meter boven het hoogste gebouw blijven. 

Verder wordt er ook door de luchtvaartregelgeving bepaald hoe hoog we mogen varen boven een bepaald gebied. Boven België liggen verschillende luchtruimen, denk aan de aanvliegroutes van Zaventem, Antwerpen en Luik. De maximale hoogte dat we mogen vliegen in een bepaald gebied is meestal afhankelijk van de afstand tot een luchthaven. Zo mogen we in de regio van Aarschot, Averbode en Heist-op-den-Berg maar maximum 500m hoog varen.

In de regio Noorder-Kempen en Limburg zijn er gebieden waar we zelfs tot 1.500m hoog kunnen varen! Tijdens je ballonvaart proberen onze piloten variatie te bieden in verschillende hoogten, zo kan het zijn dat we het ene moment net boven de bomen varen maar dat we enkele minuten later weer op een paar honderden meters boven de grond hangen.