• Eilandstraat 2 - 3294 Molenstede

Historiek

Historiek

Step In Balloons groeide uit de passie voor het ballonvaren.

Sinds 1998 is Kris Houtmeyers, de oprichter van Step In Balloons bvba actief met zijn eigen bedrijf dat oorspronkelijk de naam Step In Ballooning meekreeg. Kris begon als crewlid bij een collega-ballonvaarder waar hij de knepen van het ballonvaren aangeleerd kreeg. Sindsdien groeide Step In Balloons samen met zijn passie voor het ballonvaren zodanig uit dat Kris op dit moment verschillende luchtballonnen – met elk een capaciteit van twee tot achttien passagiers – onder zijn hoede heeft. Op dagelijkse basis kleuren een aantal van zijn ballonnen de horizon boven het Belgische landschap en genieten tientallen mensen van hun luchtdoop in een warme luchtballon, dit wanneer de weersomstandigheden het uiteraard toelaten.

Naast het verwezenlijken van vele levensdromen wilde Kris ook het onderhoud op zijn ballonnen in eigen handen nemen om zo ook het technische aspect van het ballonvaren te beheersen. Na het volgen van talloze cursussen en opleidingen startte hij een werkplaats voor ballonnen, dit onder een nationale erkenning. Deze toewijding bracht verschillende collega ballonvaarders tot bij Kris voor het uitvoeren van het onderhoud op hun ballonnen. Begin 2010 behaalde het bedrijf hiervoor haar erkenning bij EASA. Ondertussen is de onderhoudsorganisatie van Step In Balloons bevoegd voor het onderhouden, herstellen en keuren van luchtballonnen van alle ballonfabrikanten.

Step In Balloons is daarnaast voor België de enig officiële erkende verdeler van Kubicek Balloons uit Tsjechië. Het dealerschap begon in 2007. Dit dealerschap geeft het bedrijf uitzonderlijke opportuniteiten om zowel in verkoop, herstellingen, onderhoud als keuringen een betere service te kunnen leveren aan haar klanten.

Als enige organisatie in België is Step In Balloons sinds 2012 ook erkend als CAMO+. Dit wil zeggen dat de organisatie instaat voor het beheer van de permanente luchtwaardigheid voor ballonnen.

Momenteel is onze organisatie verantwoordelijk voor het onderhouden van zo'n 100 luchtballonnen en het beheren van de permanente luchtwaardigheid van ruim 160 ballonnen.

Zoals je merkt zijn kwaliteit en professionaliteit twee belangrijke pijlers die het bedrijf hoog in het vaandel draagt. Zo realiseerde Step In Balloons in 2006 een volledige nieuwbouw in Molenstede (Diest) om beter aan alle voorschriften te kunnen voldoen die de luchtvaartautoriteiten opleggen aan werkplaatsen voor luchtvaartuigen. Doorheen de jaren traden Björn Drees en Philippe De Cock bij als zaakvoerders in het bedrijf om Kris te assisteren met hun waardevolle (vlieg-)ervaring, kennis, inzichten en vaardigheden bij deze veelzijdige activiteiten.

Wanneer het dus op ballonvaren aankomt mag men stellen dat Step In Balloons op elk vlak een uniek en sluitend geheel vormt in de ballonvaartsector.