Op ballonvaren staat geen leeftijdsbeperking. Kinderen kunnen meevaren wanneer zij vergezeld zijn van een volwassene en minimum 1,20 meter groot zijn. De enige vereiste is dat een kind over de rand van de mand kan kijken. Maar ook is het belangrijk dat het zichzelf kan vasthouden tijdens de landing.
Voor oudere personen is het van belang dat zij in goede gezondheid verkeren. Indien u twijfelt kan u best even contact met ons opnemen.
Neen, ballons varen met de wind mee, dus de soms snijdende wind valt boven weg. Zelfs bij vriestemperaturen kan er gevaren worden. De branders stralen deels ook warmte uit naar beneden, zodat het in de mand meestal warmer is dan aan de grond.
1. windsnelheid aan de grond minder dan 10 knopen (±18 km/h)
2. windsnelheid op 500 voet (150m) minder dan 20 knopen (±36 km/h)
3. zicht meer dan 1500m
4. wolkenbasis hoger dan 1000 voet (300m)
5. geen buien in een straal van circa 15km om de ballon
6. geen kans op onweer
Uw eerste ballonvaart zal een zeer speciaal gevoel zijn, we willen dat dan ook vieren met een glaasje bubbels, een traditie die teruggaat tot in de jaren 1700.
Ballonvaren is statistisch gezien de veiligste vorm van luchtvaart. Onze piloten zijn opgeleid volgens de Europese normen en beschikken over een professionele pilootvergunning. Indien de ballonvaart afgelast wordt, zal dit steeds voor uw veiligheid zijn. Al het materiaal voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en wordt jaarlijks geïnspecteerd door de technische dienst van het Bestuur van de Luchtvaart.
Wij raden iedereen aan een stevig paar schoenen aan te doen. Bottines of stapschoenen zijn ideaal ; dit om te voorkomen dat voeten omslaan tijdens de landing. Verder hoeft u zich niet speciaal te kleden alhoewel een lange broek het makkelijkste is, we weten immers nooit waar we landen. Een petje of hoedje beschermt uw hoofd dan weer tegen de warmte van de brander.
De keuze van het opstijgterrein wordt beïnvloed door de windrichting, windsnelheid en de aanwezigheid van voldoende landingsmogelijkheden in de vaarrichting.
Ballons kunnen alleen varen als er geen thermiek meer is, en als de wind in de avond afneemt. Vanaf 2 uur voor zonsondergang, tot zonsondergang is de meest ideale tijd om te varen met een luchtballon.
Elke vaart is een unieke belevenis waar we geen exacte tijdsduur kunnen opzetten. De vaart zelf, van opstijgen tot landen, duurt minimum één uur. Het hele evenement duurt drie tot vier uur.
Ballonnen kan men niet sturen. Het is de wind die bepaalt waar we uitkomen. Het zoeken naar een geschikte landingsplaats kan spannend zijn en vergt de nodige concentratie van de piloot. We proberen niet in gewassen of bij dieren te landen om schade te vermijden.
Onze grondcrew heeft de ballon gevolgd tijdens de vaart en zal zo snel mogelijk op de landingsplaats zijn. Het “volgen” kan soms even spannend zijn als de vaart zelf. Familie en vrienden kunnen met eigen wagen volgen.
Ja, de meeste vaarten hebben plaats tussen april en oktober. We kunnen varen bij zonsopgang of een tweetal uur voor zonsondergang. In de winterperiode kan de hele dag door gevaren worden.
Voor een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor contact met u opgenomen. Voor een avondvlucht hebben wij op de afgesproken datum contact met u. U krijgt dan van ons te horen of de vaart doorgaat. We spreken dan ook af hoe laat u verwacht wordt en vanaf welke plaats we zullen vertrekken. Als de ballonvaart niet kan doorgaan, maken wij direct een nieuwe afspraak met u.
Een ballonvaart kan u op verschillende manieren boeken. U kan ons steeds bellen, e-mailen of ons online contactformulier invullen. Het meest effectieve is ons bellen. We kunnen dan direct met u een datum bespreken en vastleggen.
Jazeker. Wij hebben hiervoor een cadeaubon ter beschikking, deze kan afgehaald, opgestuurd of gemaild worden. De cadeaubon kan ingeruild worden tegen een ballonvaart en is niet terugbetaalbaar.
Cookies zorgen ervoor dat we onze website kunnen analyseren en verbeteren. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.